Kategori Arşivleri: Cilt Bakımı

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI İLE SAĞLIKLI VE PARLAK BİR CİLT

Üzüm, neredeyse insanlık tarihi kadar eski… Mitolojilere konu olan, adı kutsal kitaplarda geçen üzüm, kabuğundan çekirdeğine kadar adeta bir şifa deposu. Bu yazımızı, üzüm çekirdeğinin cilt üzerindeki mucizevi etkilerini anlatmak üzere hazırladık…

CİLDİMİZİN GİZLİ MUHAFIZI: MİKROBİYOM

Mikroorganizmalar her yerdeler… Havada, suda, toprakta ve tabii ki bedenimizde… Bunlardan bir kısmı sağlığımıza zararlı iken bazıları vücudumuzla dost olmayı başarmış, hatta bize fayda bile sağlıyor…

ANTİOKSİDANLARIN CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Antioksidanların beden sağlığımız için faydaları tartışılmaz… Beslenme yolu ile aldığımız bu mucize maddelerin cilde dışarıdan uygulandığında da benzer etkiler gösterdiği, cilt sağlığını desteklediği artık biliniyor… 

SARI KANTARON, BİN DERDE DEVA

Asırlardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sarı kantaron, adeta “bin derde deva” olarak görülüyor. Dünyada St. John’s Wort ismiyle bilinen bitki, depresyondan cilt rahatsızlıklarına, mide hastalıklarına ve hatta kansere kadar uzanan geniş bir etki alanına sahip…

CİLT DOSTU ÇAY AĞACI YAĞI

100 yıldan fazla süredir Avustralya’da kullanılan çay ağacı yağı, artık tüm dünyada bakım ürünlerinde yer almaya başladı. Antimikrobiyal ve iltihap giderici özellikleriyle bilim dünyasının dikkatini çeken çay ağacı yağı özellikle cilt ile ilgili pek çok derde deva oluyor… 

Terlemek… Bütün Mesele bu mu?

Terlemek, vücudumuz için kaçınılmaz temel bir reaksiyon. Belli bir düzeyde kaldığı zaman rahatsızlık yaratmıyor. Hareket etmek, sıcaklık, bazı hastalıklar, stres, korku gibi durumlar terlemenin artmasına neden oluyor. Aşırı terleme ile ortaya çıkan kötü koku yaşam kalitemizi etkilediğinde çareyi deodorant ve antiperspirantlarda buluyoruz…

Keçi Sütlü Sabun: Elastik ve pürüzsüz bir cilt için

Keçi Sütlü Sabun

Kozmetikte doğal ürünlere olan ilginin gün geçtikçe arttığını, gerçekten çok keyif alarak gözlemliyoruz. Daha yolun başındayız belki ama yola çıkmış olmak dahi güzel.Ne kadar söylesek az… Bu sebeple bir daha, bir daha vurgulamak isteriz ki:Vücudumuzun yüzeyine sürdüklerimiz, boğazımızdan geçenler kadar önemli ve dikkat ister.

Doğal Sabunlar

Sabunlar hijyen kültürünün önemli bir parçası ve günümüzde birçok insan bu konuda doğal sabunları tercih ediyor. Peki ya doğal sabun nedir? Bu yazıda doğal sabunun ne olduğu, içeriği ve üretimi hakkında bir inceleme bulacaksınız. 

Shea (Karite) Yağı Nedir?

Shea, Afrika’ya özgü bir ağaç.Shea yağı ise bu ağacın meyvesinden elde edilen yağ.Karite yağı olarak da biliniyor.Afrika’da yemekte kullanılan bir yağ ancak tabii bizim kültürümüzde yemekte kullanılmıyor ama kozmetikte bolca kullanıyoruz artık.

Ölmez Otu’nu Bilir misiniz?

Ölmez otu, ölmez çiçek, altın çiçek gibi isimlerle anılır.Karadeniz yaylalarında, yabani formda bolca bulunur.Ayçiçeği ailesinin minik bir ferdi.Bilinen İngilizce ismi immortal flower, litaratür ismi ise helichrysum italicum.

Kargo süreçleri ile ilgili bilgi vermek istiyoruz. Lütfen tıklayın!

Kapat