Shea (Karite) Yağı Nedir?

Shea, Afrika’ya özgü bir ağaç.
Shea yağı ise bu ağacın meyvesinden elde edilen yağ.
Karite yağı olarak da biliniyor.
Afrika’da yemekte kullanılan bir yağ ancak tabii bizim kültürümüzde yemekte kullanılmıyor ama kozmetikte bolca kullanıyoruz artık.

Enteresan bir bilgi:

Nijerya’da Keloid tedavisinde, boğa yılanından elde edilen yağ ile shea yağı karıştırılarak kullanılıyor.
Kliniklerde yapılan tedavilerle ilgili keloid izlerinin düzeldiğine dair raporlara ulaşılabiliyor.
Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3905615/

NASIL BİR YAĞ?

Calavi Üniversitesinin yaptığı çalışmada, Shea yağının C Vitamini açısından oldukça zengin olduğu belirtiliyor.
Shea yağının içindeki yüksek konsantrasyonda yağ asitleri ve vitaminler, onu cildi yumuşatmak ve beslemek için ideal bir malzeme haline getiriyor.
K vitamini konsantrasyonu sayesinde cilt bariyerini koruyucu özelliğe sahiptir.
Uzun süreli nemlendirme etkisi vardır.
Shea yağı, yüksek düzeyde oleik, linoleik ve stearik asitlere sahiptir.
Yani yaşlanma belirtilerini engeller.

Bir enteresan bilgi daha:

Lagos Üniversitesi Farmokoloji Bölümü’nün yaptığı bir araştırma çok ilgi çekici.
Yerlilerin, burun tıkanıklığında shea yağını kullandığını öğrendikten sonra, üniversite bu konuda klinik bir deney yapmaya karar veriyor.
Orta ve şiddetli, rinitten kaynaklanan burun tıkanıklığı olanlar 3 gruba ayrılıyor.
Klasik burun damlası kullanan gurup, plasebo gurubu ve shea gurubu.
Deney sonunda, shea yağının, burun tıkanıklığında, geleneksel burun damlalarından daha etkili olduğu sonucuna varılıyor.
Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1429586/

MAVİLİ KAPI’NIN HANGİ ÜRÜNLERİNDE SHEA YAĞI VAR?

Kombucha Etkili Yoğun Yüz Bakımı
Sarı Kantaron Cilt Bakım Kremi
Krem Deodorant

Biz shea yağını kullanmayı çok seviyoruz.
Dokusuna, kokusuna hayranız ve elbette cilt üzerindeki harika etkilerine.

Sağlıcakla kalın, sevgiler ve selamlar okuyan herkese…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir