Yüz Haritalama Tekniği

Yüz Haritalama Tekniği: Cildimiz Bize Neler Anlatıyor?

wp:paragraph

Bedenimizde oluşan birtakım sağlık problemlerinin yüzümüze yansıyabildiğini biliyor muydunuz? Bu yazımızda, Çin tıbbında ve Ayurvedik tıpta kullanılan bir yöntemden, yüz haritalama tekniğinden bahsetmek istiyoruz…

/wp:paragraph wp:heading

Yüz haritalama tekniği nedir?

/wp:heading wp:paragraph

Yüz haritalama tekniği, bir kişinin yüzünde ortaya çıkan problemler ile genel sağlığını etkileyen sorunlar arasında bağlantı kurmak temelini esas alan, eski bir tıbbi yöntem... Örneğin yüzde oluşan sivilce veya kızarıklık gibi sorunlar vücudun başka yerlerinde, özellikle de böbrek, karaciğer ve kalp gibi organlardaki rahatsızlıkları işaret edebiliyor. Bu teknik sayesinde kendi yüz haritanızı okuyarak sağlığınız, ruh haliniz ve duygularınız açısından mevcut durumunuzu görebilirsiniz.

/wp:paragraph wp:paragraph

Yüzde oluşan sivilceler, bu teknik için en uygun göstergelerden biri… Bu yöntemde; alın, yanaklar ve çene gibi belli bölgelerde zaman zaman şiddeti artan aknenin, içte meydana gelen problem nedeniyle oluştuğu düşünülüyor.

/wp:paragraph wp:paragraph

Bu sisteme göre yüz bölgelere ayrılıyor ve her bölgenin vücuttaki farklı organlarla bağlantılı olduğu kabul ediliyor. Yüz haritalama, gıda alerjilerine bağlı kızarıklıklar, şişlikler, kırışıklıkların tedavisinde de yol gösterici olabiliyor.

/wp:paragraph wp:paragraph

Yüz haritalama tekniği, yıllar süren gözlemler, deneyimler ve yaşam enerjisi Çi’nin organlara “meridyen” denen görünmez yollar sayesinde ulaştığı düşüncesinden hareketle kabul görmüş ve günümüzde de hala kullanılıyor… Seul Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, meridyenlerin varlığını kanıtlıyor ve bu meridyenler özellikle hormonal sistemde ve tüm metabolik olaylardaki denge unsurunu yönetiyor…

/wp:paragraph wp:heading

Cilt problemleri ve organlar arasındaki ilişki

/wp:heading wp:paragraph

Alın: Bu bölgedeki leke, sivilce ve çizgiler, ince bağırsak ve mesane sorunları; yönetilemeyen stres, zayıf sindirim ve uykusuzluğa bağlı olarak gelişebilir. Yatay alın çizgileri psikolojik olarak aşırı endişelenme eğilimine, yeme alışkanlığı ile ilgili olarak ise çok fazla şeker veya yanlış yağları tüketmeye dikkat çekebilir. Geçirgen bağırsak sendromu ve bakteriyel yükün artması da alın kısmında çizgiler ve akne şeklinde kendini belli edebilir.

/wp:paragraph wp:paragraph

Kaşların arasındaki boşluk ve şakaklar: Karaciğerdeki herhangi bir rahatsızlık, kaşların arasında akne olarak kendini gösterebilir. Karaciğer vücudun arıtma organı olduğu için kötü beslenme ya da dışarıdan farklı şekillerde alınan toksinler, bunun yanında yaşanan negatif duygular (öfkeyi bastırmak, derin üzüntü gibi) bu bölgede akneye neden olabilir. Kaşların üzerindeki çizgiler ise kalp fonksiyonuyla ilgili bir sorunu temsil edebilir.

/wp:paragraph wp:paragraph

Gözler: Bu bölge, kötü böbrek fonksiyonuna dikkat çeker. Göz altlarındaki koyu halkalar veya torbalar zayıf böbrek fonksiyonuna, adrenal bezlerdeki yorgunluğa, sinüs tıkanıklığına yol açan gıda alerjilerine işaret edebilir. 

/wp:paragraph wp:paragraph

Burun: Burun kalp ile ilgilidir. Burnun sağ ve sol tarafı kalbin sağ ve sol tarafını temsil eder. Kalp ile ilgili bir sorun, kendini kızarıklık ve siyah noktalar şeklinde gösterir. Kırmızı bir burun; yüksek tansiyon ve iltihaplanma gibi kalp ile ilgili sorunların göstergesi olabilir. 

/wp:paragraph wp:paragraph

Yanaklarda kızarıklık: Mide, karaciğer ve akciğerlerdeki bir sorunla ilişkilendirilebilir. Kırmızı yanaklar midede oluşan bir iltihabı da gösterebilir. Bağışıklık sisteminin bir tepkisini, solunum sorunlarını veya alerjiyi de işaret edebilir. Burun deliklerinin yakınındaki akneler ise bağırsakla ilgili sorunlarla ve ince bağırsak iltihabıyla ilgili olabilir. 

/wp:paragraph wp:paragraph

Ağız: Ağız, mide ve bağırsağı simgeler. Fazla miktarda soğuk ve çiğ besinler tüketerek mideyi yormak ya da bu bölgelerdeki ülserler ağız çevresinde akne olarak kendini gösterebilir. Dudakta renk solukluğu, kansızlık göstergesi olabilir. Dudaktaki lekeler ise kolondaki parazitlerle ilgili olabilir. Dil de birçok rahatsızlığın göstergesi olabilir. Sabahları dilin ortasında ve arka tarafında meydana gelen beyaz tortu, bağırsaklardaki toksin yüküne işaret edebilir. 

/wp:paragraph wp:paragraph

Çene: Üreme sistemindeki dengesizliğe bağlı olduğu düşünülür. Çenenin alt kısmında oluşabilen akne, dalak ve böbrekleri de içine alan sindirim sistemindeki bir soruna işaret edebilir. 

/wp:paragraph wp:paragraph

Vücudumuzda oluşan pek çok problemin temelinde az su içmek ve stres yatıyor. Günlük su tüketimini artırıp kendimizi rahatlatacak yoga, meditasyon, spor gibi faaliyetleri günlük yaşantımıza sokmak genel enerji seviyemizi yükseltecektir.

/wp:paragraph wp:paragraph

Yüz haritalama tekniği, aslında bedenimizi dinlemenin, ondan gelen sinyalleri yorumlamanın yalnızca bir yolu… Bu teknik, sağlık sorunlarında uygulanan pek çok geleneksel yöntem gibi binlerce yıldır kullanılıyor. Önemli olan; bedenimizi iyi tanımak ve onun normal olmayan bir durum karşısında bize gönderdiği sinyali anlayıp yorumlayabilme kabiliyetimizi geliştirmek, kendimize iyi bakabilmek. Cildimiz, tırnaklarımız, saçlarımız, bağırsak hareketlerimiz, enerji seviyemiz ya da psikolojimiz bile aslında çoğu kez bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Biraz daha ilgi ve özenli davranarak kendimizi tanımak, karşılaşılan sağlık problemlerine daha başında iken çözüm bulmamız konusunda iyi bir adım olacaktır…

/wp:paragraph wp:list {"ordered":true}
  1. İnce bağırsak
  2. Mesane
  3. Kalp
  4. Karaciğer
  5. Böbrekler
  6. Mide
  7. Kalın bağırsak
  8. Akciğerler
  9. Üreme sistemi
/wp:list wp:paragraph

Kaynaklar:

/wp:paragraph wp:paragraph

draxe.com

/wp:paragraph wp:paragraph

drkeesha.com

/wp:paragraph wp:paragraph

healthline.com

/wp:paragraph