Site icon Mavili Kapı

Kombucha ve Jelatin ile Çocuklara Jelibon Yapalım

Kalbe giden yol mideden geçer, öyle değil mi? Bu sevimli kombucha jelibonlarıyla “seni seviyorum” demenin binlerce yolu var. Bu şekerlerin muhteşem tatları ve sevgiyle yapılmış olmalarının yanı sıra besin değeri yüksek jelatin ve kombuchadan gelen sağlıklı besin öğelerini de içerir. Bu tarifi yılın her zamanı yapabilirsiniz. 

Jelatin, hayvanların tüm parçalarının insan bedenini beslemek, israfı azaltmak ve bunun için ölen hayvanı onurlandırmak için kullanılmasını yararlı bulan atalarımızdan bize kalan geleneksel bir yiyecektir ve bu yüzden de hayvanların kemikleri, kıkırdakları ve derilerinden yapılır. Eğer jelatin kullanamıyorsanız jelatinle aynı oranda agar agar kullanabilirsiniz. Bu tarifte 6 yemek kaşığı jelatin kullandık, yani 6 yemek kaşığı agar agar kullanmanız gerekir.

Jelatin uzun zamanlar boyunca sağlıklı bir cilt, saç ve tırnaklar elde etmek için kullanılan bir maddedir, bununla beraber eklem ağrılarınızı gidermek ve sağlıklı kemiklere sahip olmak istiyorsanız jelatin tüketmeniz size yardımcı olabilir. Protein içeriği yönünden zengin olan jelatinin içerisinde ayrıca glisin bulunuyor. Glisinin özelliği ise bağırsakları düzenlemesi, sindirim enzimleri salgılaması, kan şekerini düzenlemesi ve uyku kalitesini arttırmasıdır. 

Bu jelibon şekeri tarifi özellikle buzdolabında unutulup ekşimiş kombuchayı değerlendirmek için muhteşem bir fırsat yaratır. Jelatinin güçlü tatları bastırma özelliği olduğundan, bu tarifte meyve tadını arttırmak için ek olarak şeker ya da bal kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Şeker oranını kombuchanın mayhoşluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Biz ¾ bardak kullandık ama siz şekerli tatlılar seviyorsanız ya da kombuchanız çok ekşimişse 1 bardak kullanabilirsiniz. Çeyrek bardak, yarım bardak, ¾ bardak ve bir bardak olarak dört kere bu tarifi denedik, damak tadınıza uyması açısından en az yarım bardak şeker kullanılması gerekiyor. 

Bu tariften yaklaşık 900 gram, yani onlarca minik kalp jelibon çıkıyor!

Malzemeler

Ekipman

Tarif

Exit mobile version